lørdag 22. juni 2013

#happy

Highway 1, here I come!
Koffertene er klare. Reiseruten er klar. Alt ligger og venter! Kattene blir hjemme og det blå huset blir passet godt på.
Nå er jeg skrubbsulten på ferie! Sulten på nye opplevelser. Sulten på sol, på varme. Sulten på nye steder, på nærhet med familien - kort sagt; jeg kommer til å sluke hvert sekund av denne ferien!

I år (som årene før) kjører vi (nesten-)digi-fri-ferie for alle, så bloggen og jeg logger av. Men så klart, jeg kommer STERKT tilbake med fyldig rapport og massevis av tips  når jeg er tilbake! Lover å ta masse fine bilder!

Klarer nok ikke å holde meg unna Instagram, så dere vil stadig se snapshots underveis der. Følg @werpvintage
PS: Hvis du ennå ikke er på Instagram, grip fatt i nærmeste tenåring som hjelper deg med å komme i gang - du lærer det på 1-2-3!

Da gjenstår det bare å si én viktig ting: RIKTIG, RIKTIG GOD SOMMER alle sammen - 
nyt, nyt, nyt, og la hver eneste dag bli
f a n t a t i s k!





fredag 21. juni 2013

CALIFORNIA ROADTRIP


Nå er det bare én dag igjen til ferie, og jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg trenger det eller hvor mye jeg gleder meg! Juni har vært som desember: Ellevilt hektisk! Nå gjenstår pakkingen til vår store drømmereise: Roadtrip i California! 

Her får du en sniktitt på intervjuet som kommer i KK neste uke i sakens anledning:

– Altså, drømmeferien for meg er å bo i telt og hengekøye på en deilig strand ved Middelhavet. Det har vi gjort tre uker hver eneste sommer i snart ti år, og jeg elsker det over alt på jord! Ungene også.
Men tvillingene på 13 begynte i vinter å bli overtydelige på at det hadde vært ok å gjøre noe liiitt annet enn camping snart. Sakte, men sikkert kom det fram at den store drømmen er å dra til USA. Så da blir det sånn i år. Nå gleder jeg meg skikkelig til å foreta den STORE reisen med familien, og jeg håper vi får levd ut amerikanske klisjeer i bøtter og spann.
Jeg er en sånn type som aller helst vil at hver overnatting skal være spesiell og hvert måltid skal være en opplevelse. Så nå holder jeg på å reservere bord og rom på de stedene jeg ønsker å oppleve. Det blir jo litt dyrt, dette her, så det gjelder å få mest mulig ut av turen, tenker jeg.
Like lenge som vi har campet ved Middelhavet, har vi satt av penger i et reisefond. Telting er en rimelig ferieform, så sommerferien har aldri kostet mer enn feriepengene har kunnet dekke. Samtidig har mannen min og jeg hver måned satt av 500 kroner hver i ti år – vi begynte da barna var små med tanke på reiser vi hadde lyst til å ta dem med på senere. Den sparingen kommer godt med nå!
Jeg gleder meg veldig, veldig til å cruise nedover Highway 1 fra San Francisco med West Coast-musikk på full guffe og åpne bilvinduer. Til ridning og vinsmaking i Napa Valley, besøk i Carmel, Big Sur, Santa Barbara, San Diego, Venice Beach, Los Angeles … Til å treffe venninnen min, gå på shopping og drikke drinker på Chateau Marmont. Jeg gleder meg kort og godt helt UBESKRIVELIG mye til «the american feeling» – litt sånn som man opplever det på film. Ungene skal få sitt av Universal Studios, Disneyland og Seaworld. Og får jeg det som jeg vil, blir det en natt eller to med glamcamping i Big Sur også.


Mine tips for familieferie
Kjør aldri mer enn fire timer i løpet av dag på biltur. Ikke undervurder de store avstandene i USA!
Invester tid til gode forberedelser før du drar – ikke overlat for mye til tilfeldighetene.
Finn en god balanse mellom ønskene til barna og behovene til deg og din kjære. Alle må få sitt!
Ta alltid med kortstokk på restaurant. Ungene koser seg, mens de voksne kan nyte maten og vinen.
Digitale gadgets er forbudt på våre reiser – bortsett fra i bilen. Ferie er dyrt, og alle må være til stede her og nå.
OBS! Store prisforskjeller på bilutleie. Vi fant det billigste alternativet hos National.
Tips på restaurant = det doble av tax'en på regningen.
Ikke gap over for mye hver dag. Time to relax er viktig
Travel light!


Intervju: Birgitte Hoff Lysholm Foto: Astrid Waller 

tirsdag 18. juni 2013

FINE JORDBÆR, RAUDE JORDBÆR...

Det er siste uke før feriestart, og jeg har circa EN MILLION saker og ting som skal i boks før den tid. Hjælp, er ordet som faller meg inn! På jobb er det deadlines (fin-fine sommerblader som sendes til trykk i disse dager, altså), møter, møter, møter og forestående BergWerp-prisutdeling for redaksjonen. Hjemme er det plenty av sommeravslutninger (hyggelige!), siste innspurt i oppussingen (jippi, ny betongkjøkkenbenk kom på plass i dag!) - og trening (hallo, KK Mila nærmer seg!). Alt sammen bare positivt, men jeg får jo ikke tatt bilder til bloggen - det er litt frustrerende, rett og slett. Derfor et hyggelig flash back fra forrige ukes fantastiske bursdag til niesene mine, Tuva og Edda som ble 16! Det  var jo veldig privat dette, så dere får nøye dere med verdens beste Pavlova!
Min gode Johannes hjelper fine tante Stina (beste kokken!) med pynting av Pavlova'n. Hemmeligheten er en dash lemon curd (sitron marmelade) i den deilige kremen, tror jeg...


En vakker og uforglemmelig kveld!

Og snart skal jeg røpe en (for meg) hyggelig nyhet som jeg fikk i dag. Stay tuned!






mandag 17. juni 2013

HVITT & KREM

Dagens 

Hvite jeans fra Acne, hvit strikk fra Designers Remix og sandaler fra K Jacques St Tropez.

PS: Ikke se på rotet bak meg...

søndag 16. juni 2013

HAGEIDYLL

I går ble det innvielse av Hildes hage og utestue med gode venner og naboer. Superfint og superhyggelig! 
En utestue som dette kunne jeg bodd i halve året. Og med bålfatet rett utenfor holdt vi varmen til langt på natt...


Antrekk: Jeans fra Genetic Denim, sandaler fra Zara, solbriller fra The Row og hvit bluse fra Hunkydory
Et sjeldent syn på bloggen: My man!

lørdag 15. juni 2013

SASS & BIDE


SVALESTUP fra Sass & Bide

.. og paljettjakke fra Filippa K, loose jeans fra Fuga og denimfarget neglelakk fra Chanel. Gårsdagens antrekk hvor jeg prøvde å se litt rocka og caual ut siden jeg skulle tilbringe dagen i det unge, innovative gründermiljøet i Oslo hehe... nytter ikke å komme som sjef fra stor, tung mediebedrift altfor strigla, tenkte jeg. Og det stemte!
Nå: Grillfest!
God lørdag, fininger!

torsdag 13. juni 2013

SEXY+SPORTY SKO

Ferien nærmer seg, og med den PAKKINGEN! Når jeg er ute å reiser er det TRE PAR sko som gjelder: Et par flate, et par høye og et par joggings. Next step blir å finne de høye og flate som både funker dag og kveld. Til shorts og bukse, kort og lang kjole. Falt relativt pladask for Stella McCartneys nye espadrillos-serie for sesongen. Superfine, stødige, sporty, sexy - og med lufting. Litt som de gamle helsetrøyene i sin tid.....
Flat variant
Fra Instagram: Her ser dere selveste Cameron Diaz som stolt viser frem sine. Vi andre kan kjøpe dem på nettet - mytheresa, netaporter eller farfetch.com Et tips kan være å vent til de kommer på salg i juli, så har man for neste år. Langsiktig shopping, med andre ord...


tirsdag 11. juni 2013

GÅ FOR TIDLØST!

Som dere vet ELSKER jeg hvite smokingskjorter! Her er mitt første Ann Demeulemeester-plagg, kjøpt på oppfordring av min tidligere, gode kollega i ELLE, Vanessa Rudjord (nå sjefredatør i Costume). Vanessa har utrolig stilsikker og tidløs smak, hun lever seg entusiastisk inn i folks stil og sprer mer enn gjerne om seg med gode kjøpetips. En dag kom hun løpende tilbake fra lunsjen og sa til meg at "du bare MÅÅÅÅ kjøpe blusen i vinduet hos Ma - det står DITT navnet skrevet på den". Man kimser bare ikke av Vanessas tips, sånn er det. Blusen ble selvsagt min (hun lånte den utallige ganger) og jeg elsker den fortsatt! Takk, Vanessa, fint med alt som varer år etter år!
... og her, min favoritt-hårdott om dagen. Enkel, behagelig og en fin blandings av oppsatt og utslått hår. Perfekt, spør du meg!

Antrekk: Jeans/MiH, smokingvest/Stella McCartney, veske/Celine, solbriller/RetroSuperFuture, sandaler/Alexander Wang, øredobber/Lulu Frost


mandag 10. juni 2013

SOL UTE, SOL INNE

Sola skinner her i Oslo i dag, og vi feirer nytt nummer av Norges fineste interiørblad som er i salg i dag! 

Joda, jeg er så klart inhabil, men jeg føler virkelig jeg har dere med meg når jeg sier det - rett og slett fordi bladet har seilt opp i teten av norske interiørblader på rekordtid! Og det er så fantastisk moro!
I denne utgaven treffer dere blant annet min gode øynabo, Gunn Kvalsvik fra Sunnmøre, som har slått seg ned med familien i verdens fineste funkishus på Ulvøya i Oslo. Her bor de i en herlig miks med norsk furuskog utenfor stuevinduene, klassisk nordisk design inne og med full Middelhavstemning på terrassen
Stolen "Remember" er fra B&B Italia/Expo Nova. Ja takk!
Det gode liv for sønnen August
Ah!!
Gunn er redaktør og lesehest av dimensjoner. Hun har stort sett alle typer bøker på radaren, og boktipsene sitter løst. Her er bare et lite utvalg av bøkene hennes
Elsker kontrasten mellom de små, turkise gulvflisene, og de store svarte veggflisene.

Se enda flere bilder fra det fine funkishjemmet i nyeste KK Living. Løp og kjøp - håper du liker det!

Foto: Yvonne Wilhelmsen Styling: Tone Kroken for KK Living


søndag 9. juni 2013

TATTOO ON THE GO

Det nærmeste jeg kommer en tatovering er nok denne kjolen her: En god, gammel årgang JEAN PAUL GAULTIER!
 Kjolen har fulgt meg i så mange år, at jeg kan ikke huske hvor mange... Gaultier var visstnok inspirret av tatoveringer da han tegnet mønsteret, og en wild guess fra min side, er at aborigiene, de australske urinnvånerne, er inspirasjonskilden hans. De har uendelig mange vakre tatoveringer i denne sjangeren. Etter å ha studert dem nærmere, kunne jeg muligens ha vurdert noen av dem, men foreløpig blir det med denne tatoveringen. Greit med noe som henger i skapet, og som jeg kan ta frem når jeg er i humør til det. Hva synes du om tatoveringer?



lørdag 8. juni 2013

SOMMERFØLELSEN

Lørdag, sol, blå himmel, blikkstille sjø = Morgenbad og ro i sjelen!
Nyt helgen og solstrålene alle sammen! No stress...

torsdag 6. juni 2013

LAST WEEK


Dere har "møtt" en del av venninnenne mine i det siste, så her kommer én til: Ta godt i mot, LAILA MADSÖ! Vi ble kjent for snart ti år siden; gjennom at jeg ansatte henne som journalist i magasinet Red, hvis noen husker det.
Laila kom fra TV2 og mange år i USA. Hun feide inn i redaksjonslokalene med en viss amerikansk aura, husker jeg. Alltid med et stort, hvitt smil, alltid med et konsekvent positivt blikk på livet og best av alt; hun aner ikke hva Janteloven er! Det er derfor umulig å ikke bli glad i henne.
Så skiltes våre jobbveier, og nå er vi kollegaer igjen i samme firma. Hun i HENNE, jeg i KK. Og her er vi åpningen av THE ROOF, takterrassen på hotel The Thief i forrige uke. Moro!

Antrekk: Sigarettbukser fra Acne, pumps fra Alexander Wang og Silkebluse fra Iris&Ink (ja, jeg kjøpte den, og angrer ikke.. hehe). 

onsdag 5. juni 2013

PERFEKT SOMMERKJOLE

Har fått flere henvendelser på hvor kjolen var fra, som jeg hadde på meg på THE THIEF. Den er fra By Malene Birger, og kjøpt for veldig mange år siden. Tviler på at den er mulig å få tak i lenger. Derfor viser jeg dere denne nyheten fra MONSOON (kr 1100,-), som er litt i samme sjanger. Tipper det er flere enn meg som ikke synes det er supermoro å vise overarmene? Denne kjolen ser i alle fall like behagelig ut som min Malene Birger, like sommerlig og funker dag og kveld!  

tirsdag 4. juni 2013

TURKIS TIRSDAG



Antrekk: 70-talls jeans med sleng, "Marrakech"/MiH, hvit langermet tee/By Malene Birger, turkis skjerf med påfuglprint/Holzweiler, nett/veske med lange skinnfrynser fra Chanel, solbriller/The Row, turkis "Third Eye"-armbånd fra Camilla Prytz og kilehælsandaler fra Ash. matching, matching med huset mitt som er malt i gustaviansk blått. Lengter etter havet!!

mandag 3. juni 2013

KK-CAMP PÅ THE THIEF

I dag har KK hatt sitt årlige heldagsseminar. Ikke lett å rykke hele gjengen ut av redakjsonslokalene i Stenersgata en hel dag med de hyppige deadlinene vi har. Vi publiserer tross alt innhold nesten døgnet rundt enten det er på papir, kk.no eller sosiale medier. Og nettgjengen er ikke til å stoppe; de skrev nettsaker på løpende bånd under seminaret, som fant sted på Oslos hotteste hotell, THE THIEF.
Etter å ha trimmet de kreative musklene på vår "Flermediale Treningscamp", avsluttet vi med deilige Bellinis på den nyåpnede takterrassen, som ga oss skikkelig Ibiza-feeling midt i Oslo!

Designer John jubler...
Nadine, Gry og Mai nyter sola og verdens beste drink. 
Og alle var enige om at det hadde vært en BRA MANDAG!

søndag 2. juni 2013

QUEEN ANNE

Fjeset til venstre er kanskje kjent for mange? Anne Hoff, kulturjournalist i NRK, og en av Norges beste filmanmeldere. Vår historie startet da vi ble dyttet sammen på et minikontor i redaksjonen "Gydas vei" i NRK for snart femten år siden (tror jeg det var). Siden har vi vært nære venner, og i går feiret vi 50-årsdagen hennes (dama har ikke forandre seg en millimeter) - i Picniques kule lokaler i Munkedamsveien
Utpå natten havnet vi på kunstutstilling i kjelleren - hvor det åpenbarte seg et fin-fint kunstgalleri med fantastisk fotokunst av Tom Sandberg, Dag Alveng osv osv. Veldig kuriøst og veldig moro!
Vin ble drukket, tale ble avholdt og jeg gleder meg til å følge Anne videre til jeg stuper. Et mer kunnskapsrikt, klokt og BRA menneske skal det letes lenge etter!
Vel overstått, Anne - overgangen til de 50 gikk bra, and you look AMAZING!